Scurtă istorie a vinului rose: cum a apărut și de ce este atât de popular?

Vinul rose este unul dintre cele mai populare și delicate vinuri de pe piață. Conform izvoarelor istorice, această licoare magică a apărut în perioada Imperiului Roman, iar astăzi, vinul rose nu lipsește de la nicio petrecere.

Un lucru foarte interesant despre vinurile rose este că acestea au fost primele vinuri produse, deoarece tehnicile pe care le foloseau vechii producători de vin necesitau stoarcerea strugurilor roșii imediat după ce le recoltau. Tot acesta este și motivul pentru care vinurile roșii aveau o culoare rozalie, nu roșie.

Vinul rose era considerat un vin superior și era consumat de bărbații ce aveau un rang mare în societate. La acea vreme, vinurile păstrate timp îndelungat erau considerate mult prea aspre pentru marea majoritate a oamenilor, însă acest lucru s-a schimbat după cel de-al Doilea Război Mondial, când producția de vinuri blush a suferit o modificare, obținându-se un vin mai dulce, lucru care a schimbat percepția consumatorilor despre vinurile de culoare roz.

Revenind pe teritoriul României, trebuie să menționăm despre vinul Jidvei, care este cea mai longevivă marcă de vinuri de pe teritoriul țării, dar și cel mai mare producător de vinuri cu Denumire de Origine Controlată (DOC), ce oferă o gamă variată de produse, începând de la vinuri liniștite, vinars, must și vinuri spumante.

Pentru că tot am menționat despre vinul spumant, dorim să vă recomandăm un vin Spumant Jidvei Brut, ce are un miros cu arome de petale de trandafir, mere, pere, cireșe, zmeură și fragi, cu un gust elegant, catifelat și armonios.

Culoarea rose somon cu perlare fină și persistentă transformă acest vin în aperitivul ideal. În același timp, Spumantul Jidvei Brut poate fi servit alături de preparate ușoare pe bază de pește și deserturi cu fructe.

Un alt vin roze ce merită toată atenția noastră este Panciu Spumant Riserva Rose, care are un miros îmbietor cu arome complexe de zmeură, mure, căpșuni, bujori, dulceață de măceșe și mere roșii uscate. Acest vin te va cuceri din prima, datorită gustului proaspăt și elegant, cu un postgust ușor crocant, cu urme plăcute de căpșune mici și sălbatice. Privirea îți va fi încântată de culoarea rose trandafiriu strălucitor și viu, cu un perlaj vesel și intens.

Panciu Spumant Riserva Rose este ideal servit alături de tartar de vită, somon la grătar, paste cu fructe de mare și deserturi cu sosuri din fructe roșii.

Vinul Colina Piatra Albă Rose este un vin delicios ce provine din soiul Pinot Noir, cu un miros sublim cu arome de fructe roșii bine coapte, ce se completează perfect cu gustul proaspăt și fructos și care se asociază perfect cu salate, creveți sau pește.

Așadar, dacă vrei să organizezi o cină cu prietenii sau vrei chiar tu să te bucuri de un vin de calitate, intră chiar acum pe Click2Drink.ro, și descoperă gama variată de vinuri cu rang înalt care ți se potrivește cel mai bine.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Salutare!
Te putem ajuta?
Powered by