Cele mai bune vinuri pentru desert. Cum le alegi și cu ce se potrivesc.

Cu toții iubim deserturile, fie că vorbim de o prăjitură cu ciocolată, fie că vorbim despre înghețată sau alte bunătăți care ne aduc zâmbetul pe buze, însă atunci când vine vorba despre asocierea desertului cu vinul, lucrurile trebuie tratate cu atenție, deoarece, în acest caz, există o serie de reguli care trebuie respectate.

Pentru a obține gustul și aroma potrivită trebuie să urmezi 3 reguli simple pe care le vei descoperi în rândurile ce urmează. 

Intensitatea aromelor – pentru a obține echilibrul perfect între vin și desertul ales, trebuie să fim atenți la intensitatea aromelor. Cu cât este mai intensă aroma desertului, cu atât mai intensă trebuie să fie și cea a vinului. De exemplu, dacă desertul ales este unul pe bază de fructe, atunci vinul care îl acompaniază trebuie să fie unul cu aromă fructată pentru a completa perfect gustul desertului.

O altă regulă importantă este ca vinul să fie cu mult mai dulce ca desertul ales. Pentru acest tip de răsfăț, cel mai potrivit vin este cel dulce sau demidulce. De exemplu, pentru un desert pe bază de ciocolată, cea mai bună alegere este vinul alb, dulce, cu arome condimentate. 

Chiar și când vine vorba despre aciditatea vinului, trebuie să fim foarte atenți, deoarece trebuie să păstrăm un echilibru între desert și vinul ales, astfel că vinurile cu aciditate ridicată se asociază perfect cu fructele sau cu prăjiturile ce conțin multe fructe. 

De exemplu, la un desert ușor, precum o salată de fructe, putem asocia un vin rose demidulce.  

PS: O opțiune foarte bună este să înlocuiți desertul cu un pahar de vin sau de șampanie, astfel vă puteți bucura de un vin bun, fără a vă mai îngrijora de combinația de gusturi. Ca o regulă generală, vă putem spune doar că vinurile care se asociază bine unui desert, pot fi considerate chiar ele desertul perfect. 

Pentru a putea pune în practică cele 3 reguli, Click2Drink.ro vă pune la dispoziție o varietate de vinuri albe, rose, roșii sau spumante. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide chat
1
Ai nevoie de ajutor?
Salutare!
Te putem ajuta?
Powered by