Palinca Cirese Badacin- Romania

Palinca de cirese este o specialitate creata in distileria de la Badacin. Cu aroma suava de vara senina si calda, din ciresele mari, sticloase si rosii ca margeanul, culese din liveziile proprii. Fara zahar adaugat, este o bautura vag migdalata, gust care provine din bogatia si generozitatea verii, din abundenta de gusturi, arome si culori ale lunilor Ciresar, Cuptor si Gustar.

Pentru palinca de cirese, intreaga productie trebuie pusa la fermentat cam in acelasi timp, nu rand pe rand. Altminteri pot fi diferente de gust, aroma si tarie. Se inlatura coditele, se scot samburii si se lasa la fermentat cateva saptamani. Gustul final depinde mult de soarele verii. Daca a fost un an mai rece si ploios, atunci si aroma palincii de cirese poate fi mai putin viguroasa, mai confuza, mai stearsa. Livezile din Badacin numara peste 4000 de ciresi. Pentru cunoscatori, vaporii aromati ai acestei bauturi sunt energici precum zumzetul de albine intr-o livada inflorita. Pentru un plus tainic de savoare, palinca de cireșe se ține la frigider, in recipient de sticla, bine sigilat.

Tara

Romania

Culoare

Incolor

Alcool

42%

Mod de prezentare

Sticla 350 ml

Producator

Badacin

Regiune

Transilvania

Call Now Button