Livrare gratuita in Bucuresti / Ilfov pentru comenzi mai mari de 250 Lei
218.00 lei
Soi:100% Sangiovese Note de degustare: Culoare:Roşu rubiniu cu reflexe de granat Miros:Eteric, amplu, cu note subtile de vanilie Gust:Plin, delicat, catifelat şi intens, cu un uşor gust de lemn-dulce, mirodenii şi gudron
Recomandari culinare:Vinul este potrivit în special pentru a potenţa preparatele din carne roşie şi branzeturile învechite.
Temperatura de servire:16˚C-18˚C
Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.
Zona de producţie: Este de peste 170 de hectare de podgorii ale domeniului Banfi din partea sudica a regiunii deluroase Montalcino. Altitudine: 220 de metri desupra nivelului mării.Poziţie: regiune deluroasă/ deal Tipul de sol: Culoare: brun-gălbui, stratul de sol superior este calcaros, nisipos cu multe pietricele Soiul de struguri: 100% Sangiovese
Sistemul de palisare: Cordone speronato (cordon pintenat/ ghimpat) Densitate viţă de vie: De la 2400 la 4200 viţă de vie/ha Productie pe hectar: 65 q.li/ha Tehnica/ Modul de producţie: Selecţia meticuloasă a strugurilor ( producţia să nu depăşească 6 tone/ha) este urmată de vinificaţia ce durează 10- 12 zile, în care strugurii sunt puşi împreună cu coaja proprie . Vinul este lăsat la maturat timp de 2 ani în butoaie de stejar de diferite dimensiuni, barriques de 350 litri şi butoaie de 60 -120 hl. Ulterior, vinul este învechit în sticlă/ lăsat la maturat în sticlă încă 8-12 luni înainte de a fi lansat pe piaţă.
Regiune | Toscana |
---|---|
Producator | Banfi |
Denumire | BANFI-Brunello di Montalcino DOCG-rosso |
Soi | 100% Sangiovese |
Culoare | Rosu |
Tip | |
Alcool | 13,5% |
Mod de prezentare | Sticla 0.75L |
Tara | Italia |
Copyright 2020 © SC TOP SPIRIT DISTILERY SRL . | Toate drepturile rezervate. | Design & Hosting Firma de IT