Livrare gratuita in Bucuresti / Ilfov pentru comenzi mai mari de 250 Lei
289.00 lei
Soi: 60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon Note de degustare: Culoare:Roșu rubiniu intens cu reflexe de granat Miros:Bogat şi amplu. Caracteristicile complementare ale celor 2 soiuri, Cabernet şi Merlot, se potenţează reciproc rezultând un vin complex. Gust:Plin şi rotund, având structura unui vin foarte rafinat.
Recomandari culinare:Caracterizat prin eleganţă, este un vin perfect pentru preparate din carne roşie sau pentru branzeturi maturate. Este un vin recomandat pentru învechire.
Temperatura de servire: 18˚C
Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.
Zona de producţie: Zonă de producție: Podgoriile domeniului Banfi, în zona deluroasă sudică a regiunii Montalcino.
Altitudine: Merlot: 170 m deasupra nivelului mării, Cabernet Sauvignon: 220 m deasupra nivelului mării.
Poziţie: zonă deluroasă Tipul de sol: Merlot: culoare brun-gălbui, stratul superior este nisipos, calcaros cu multe pietricele Cabernet Sauvignon: culoare brună, măsliniu deschis, stratul superior este argilos, calcaros
Soiul de struguri: Merlot (60%), Cabernet Sauvignon (40%). Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat). Densitate viţă de vie: 2.100 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 60 q.li / ha.
Tehnica/ Modul de producţie: Produs numai în vintageurile favorabile. Cele 2 soiuri sunt vinificate separat având perioade diferite de macerare între 8 zile (pentru Merlot) şi 18 (pentru Cabernet). Fermentaţia alcoolică este urmată de cea malolactică, ce are loc în barriques, în spaţii cu temperatura controlată. Urmează o perioadă de 20 de luni de învechire, ce are loc la o temperatură de 15 ° C. În primele 12 luni, soiurile sunt învechite separat, apoi sunt amestecate şi învechite împreună pentru restul de 8 luni.
Însemnările producătorului: Îmbuteliat pe proprietatea Castello Banfi numai în anii cu un vintage excepţional, acest SuperToscan îmbină perfect tradiţia soiurilor nobile de origine franceză – Merlor şi Cabernet Sauvignon cu extraordinarul Montalcino terroir.
Regiune | Montalcino/Tenuta il Greppo |
---|---|
Producator | |
Denumire | BANFI-EXCELSUS Toscana IGT-rosso |
Soi | Cupaj:60% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon |
Culoare | Rosu |
Tip | |
Alcool | 13,5% |
Mod de prezentare | Sticla 0.75L |
Tara | Italia |
Copyright 2020 © SC TOP SPIRIT DISTILERY SRL . | Toate drepturile rezervate. | Design & Hosting Firma de IT