Livrare gratuita in Bucuresti / Ilfov pentru comenzi mai mari de 250 Lei
345.00 lei
Soi:100% Sangiovese Note de degustare: Culoare:Roşu cu reflexe de mov, intens şi foarte pronunţat, Miros:Complex, fermecător, proaspăt şi dulce cu parfum de prune, cireşe, gem de mure şi zmeură combinat cu note subtile de ciocolată, cutie de trabucuri, vanilie şi lemn dulce. Gust:O combinaţie surprinzătoare între forţă şi delicateţe, cu taninuri dulci şi subtili
Recomandari culinare:Poate fi băut alături de preparate din carne roşie, vânat şi brânzeturi maturate. Este un vin recomandat pentru contemplare, capabil de învechire pe termen lung.
Temperatura de servire:16˚C-18˚C
Amplasat între râurile Orcia şi Ombrone pe pantele sudice ale regiunii Montalcino din Toscana, domeniul Catello Banfi este unic din punctul de vedere al culturii şi tradiţiei în ceea ce priveşte vinul. O pleiadă de podgorii distincte, formează împreună o treime din totalul de 3000 de hectare al domeniului . Fiecare podgorie este unică din punctul de vedere al terroirului (tipul solului, soiul de struguri,etc.), însă acestea sunt unite din punct de vedere al tradiţiei şi al modului de producţie. Vinurile Castello Banfi sunt rezultatul unei selecţii atente a strugurilor din cele mai bune podgorii din Montalcino şi sunt un exemplu de nezdruncinat al unei tradiţii vechi şi înţelepte de producere a vinului combinată cu tehnologii inovatoare la nivelul vinificaţiei şi al podgoriilor.
Zona de producţie: Podgorii consacrate aflate pe pantele Castelului istoric Poggio alle Mura, podgorii ce reprezintă coroana domeniului Banfi. Aceasta locaţie, foarte potrivită pentru soiul Brunello Sangiovese, a fost aleasă pentru a cultiva prima podgorie rezultată după peste o decadă de cercetări în vederea alegerii clonelor optime pentru producerea constantă a remarcabilului Brunello di Montalcino. Viţele de vie au fost plantate în anul 1992. Altitudine: 210-220 m deasupra nivelului mării.
Poziție: zonă deluroasă. Tipul de sol: Culoare brună-gălbuie, strat superior nisipos, rugos, calcaros, substrat de sedimente marine provenind din Pliocen. Prezintă multe pietricele. Soiul de struguri: 100% Sangiovese, dintr-o combinație de clone selectate de pe domeniul Banfi Sistemul de palisare: Cordone speronato ( Cordon ghimpat/pintenat)
Densitate viţă de vie: 4.200 viță de vie / ha. Productie pe hectar: 60 q.li / ha.Tehnica/ Modul de producţie: Culegerea recoltei este urmată de o macerare de 12-13 zile. Fementaţia alcoolică are loc în rezervoare de oţel inoxidabil controlate termic (27-29 ° C). Aproximativ 90 % din vin este maturat în butoaie din stejar,de origine franceză , denumite barriques,fabricate conform specificaţiilor Banfi. Restul de 10% este maturat în butoaie slavone din stejar. Înainte de comercializare, sticla este învechită încă 12 luni în sticlă.
Regiune | Toscana |
---|---|
Producator | Banfi |
Denumire | BANFI-POGGIO ALLE MURRA-Brunello di Montalcino DOCG-rosso |
Soi | 100% Sangiovese |
Culoare | Rosu |
Tip | |
Alcool | 13,5% |
Mod de prezentare | Sticla 0.75L |
Tara | Italia |
Copyright 2020 © SC TOP SPIRIT DISTILERY SRL . | Toate drepturile rezervate. | Design & Hosting Firma de IT