Dealu Negru by Jelna Pinot Noir Wild Yeast – DOC CMD Lechinţa-Jelna

Viticultura si vinificatie

Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 2-a decadă a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optimă, 70% din struguri au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre 2 recipiente de inox cu capac flotant, fiecare de 16.7 hl, unde au fost lăsăţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 14 zile la temperatura de
16-28 grade celsius, operându-se 2 Piceage-uri dimineaţa şi unul seara, zilnic. Fermentaţia, drojdia fiind cea spontană/sălbatică.

Maturare: În tanc de inox, pe drojdii fine timp de 4 luni.

Ediţie limitată: la 1848 sticle
Anul Recoltei: 2017
Volum Alcool: 12%
Aciditate: 5.1 g/L TA
Zahăr rezidual: 1.5 g/L

Se savureaza alaturi de preparate din carne rosie,branzeturi maturate, la o temperatura recomandata de 15-18˚C.

Regiune

Transilvania

Producator

Crama Jelna

Denumire

Dealu Negru by Jelna Pinot Noir Wild Yeast

Soi

Pinot Noir

Culoare

Rosu

Tip
Alcool

12%

An recolta

2017

Mod de prezentare
Podgorie
Tara

Romania

Call Now Button