Zona de producţie Dealurile din centrul şi vestul Siciliei. Soi struguri Insolia şi Grecanico. Clasificare IGP Sicilia.

Sol Compoziţie mixtă. Altitudine de la 150 până la 400m deasupra nivelului mării. Podgorie Denistatea viţei de vie pe hectar: 4500 unităţi Climat insular, cu ierni blânde şi veri toride, uscate. Recoltă În momentul maturării complete ( din a 2a până în a 4a săptămână din septembrie) Vinificaţie presare uşoară. Fermentaţie lao temperatură scăzută, de aproximativ 17° C.

 Învechire Are loc la o temperatură controlată, până în primăvară, în vederea clarificării naturale a vinului. Minim 2 luni, învechire în sticlă, la temperatură controlată.

Depozitare Într-un loc răcoros (13°-15°C) şi întunecat, cu umiditate scăzută. Durata de viaţă Trebuie băut când este tânăr, de preferat în primul an, maxim în al 2-lea an. Prima producţie 1824

Regiune

Sicilia

Producator

Duca di Salaparuta

Denumire

DUCA DI SALAPARUTA-Corvo Bianco IGT

Soi

Cupaj:Insolia, Grecanico

Culoare

Alb

Tip
Alcool

12%

Mod de prezentare

Sticla 0.75L

Tara

Italia

Call Now Button