Zona de producţie Dealurile din centrul şi estul Siciliei, în provinciile Agrigento și Caltanissetta, pe soluri şi în microclimate cu tradiţie şi renume în ceea ce priveşte calitatea strugurilor roşii cultivaţi. Soi struguri Nero d’Avola și Nerello Mascalese.

Tip Roşu Clasificare IGP Sicilia Sol Mixt, cu urme de calcar. Altitudine De la 50 la 350m deasupra nivelului mării.

Podgorie Denistatea viţei de vie pe hectar: 4000 unităţi. Climat Insular, mediteranean, cu tendinţe toride,uscate.

Recoltă Strugurii se recolează în momentul maturării complete, din a 2a săptămână a lui septembrie până în prima săptămână a lui octombrie. Vinificaţie Fermentare tradiţională, cu o macerare (inclusiv a cojilor de struguri) de 6-8 zile. Decantare, presare, fermentaţie malolactică. Învechire Cel puţin 10 luni în butoaie mari de stejar, iar apoi în cuve glasslined. 2 luni în sticlă,la temperaturi controlate.Depozitare Într-un loc răcoros (13°-15°C), cu umiditate scăzută. Durata de viaţă peste 5 ani, dacă este ţinut în crame, în condiţii adecvate. Prima producţie 1824

Regiune

Sicilia

Producator

Duca di Salaparuta

Denumire

DUCA DI SALAPARUTA-Corvo Rosso IGT

Soi

Nero d’Avola, Nerello Mascalese

Culoare

Rosu

Tip
Mod de prezentare

Sticla 0.75L

Tara

Italia

Call Now Button