Amforele de lut sunt considerate ca fiind primele recipiente în care se păstra vinul. Istoricii au folosit documente provenind din Georgia pentru a putea afirma că vinificatorii au folosit această practică veche timp de 4.000 de ani. În contrast cu această tehnică, vinificatorii Friuliani de astăzi au adoptat instrumente de vinificaţie cum ar fi vasele din oțel inoxidabil, controlul temperaturii, și vasele barrique. Într-adevăr, Josko Gravner este un pionier în utilizarea acestor instrumente. Cu toate acestea, iconoclast și în continuă schimbare, Gravner a adoptat o noua “veche” abordare, folosind amfore . Contradicție ? Nu. Experimentare ? Da. Pasiunea sa neobosită de perfectiune prin experimentare a schimbat filosofia lui Gravner, drept urmare el a fost printre primii producători care combină vinificația bio-dinamica, cu un stil mai tradiţional, în epicentrul vinului alb.

Gravner este un susținător al utilizării de cuve deschise din lemn, și macerare extinsa a pulpelor de struguri, în timp ce evită folosirea drojdiilor adăugate, dioxidului de sulf și a controlului temperaturii. Pe scurt, el susține producerea de vinuri pur naturale. Gravner utilizează atât amfore cat și butoaie mari de stejar pentru vinurile sale. Strugurii pentru aceste vinuri provin de la cele 18 de hectare de viță de vie din Gorizia (Oslavia), care se întind la granița Slovenă cu Italia . Aici își exercită abordarea actuală de vin. Gravner afirma : “Sunt convins că vinul este produs de catre natura, nu de catre om, al cărui rol, prin urmare, este de a însoți procesul de maturizare evitând în același timp orice intervenție artificială.” Fiecare sticlă de vin Gravner este un testament pentru frumusețea pură de a acestei filozofii.

Conținut de alcool: 13,5% vol
Producție: 20.000 de sticle

Regiune

Alto Adige

Producator

Gravner

Denumire

GRAVNER-AMFORA ROSSO GRAVNER IGT-rosso

Soi

Cupaj:90% Merlot, 10% Cabernet sauvignon

Culoare

Rosu

Tip
Alcool

13,5%

Mod de prezentare

Sticla 0.75L

Tara

Italia

Call Now Button