Jelna Merlot – DOC Lechinţa-Jelna

Viticultura si vinificatie

Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operându-se un delestage dimineaţa şi un
remontage închis seara, zilnic. Odată ce fermentaţia s-a încheiat, s-a efectuat o post-termomaceraţie la 28 grade celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presă, pentru acest Merlot folosindu-se doar ravac-ul.

Maturare: 50% în tanc de inox, efectuându-se un batonage odata la 14 zile. 50% în barrique-uri de stejar transilvanean, timp de 4 luni.

Ediţie limitată: 5450 sticle
Anul Recoltei: 2018
Volum Alcool: 13.5%
Aciditate: 5.3 g/L TA

Zahăr rezidual: 1.3 g/L

Se savureaza alaturi de preparate din carne rosie,branzeturi maturate,la o temperatura recomandata de 15-18˚C.

Regiune

Transilvania

Producator

Crama Jelna

Denumire

Jelna Merlot

Soi

Merlot

Culoare

Rosu

Tip
Alcool

13,5%

An recolta

2018

Mod de prezentare
Podgorie
Tara

Romania

Call Now Button