Jelna Pinot Noir – DOC Lechinţa-Jelna

Viticultura si vinificatie

Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie  ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lăsaţi la crio-maceraţie timp de 3 zile. Fermentaţia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operându-se un delestage dimineaţa şi un
remontage închis seara, zilnic. Odată ce fermentaţia s-a încheiat, s-a efectuat o post-termomaceraţie la 28 grade celsius timp de 3 zile.

Maturare: 100% pe drojdii fine în recipient de inox timp de 4 luni.

Ediţie limitată: 6150 sticle
Anul Recoltei: 2018
Volum Alcool: 14%
Aciditate: 5.4 g/L TA
Zahăr rezidual: 1.1 g/L

Se savureaza alaturi de preparate din carne rosie,branzeturi maturate,la o temperatura recomandata de 14-16˚C.

Regiune

Transilvania

Producator

Crama Jelna

Denumire

Jelna Pinot Noir

Soi

Pinot Noir

Culoare

Rosu

Tip
Alcool

14%

An recolta

2018

Mod de prezentare
Podgorie
Tara

Romania

Call Now Button