Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast – DOC CMD Lechinţa-Jelna

Viticultura si vinificatie

Strugurii au fost culeși manual și adunaţi în lădiţe de capacitate mică (10kg) în a 3-a decadă a lunii Septembrie, pentru ca mai apoi să fie stocaţi în depozite frigorifice cu scopul de a fi aduși la o temperatură joasă de aproximativ 0-2 grade C.

Imediat ce au atins temperatura optimă, strugurii au fost desciorchinaţi cu blândeţe. Apoi au fost sortaţi cu atenţie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiţi fiind uşor, aceştia şi-au urmat cursul natural spre presă, unde au fost lăsaţi la macerat timp de 4 ore. Mustul ravac a fost lăsat la decantare naturală, fiind imediat deburabat și pregătit pentru fermentare. Fermentaţia a survenit spontan, pe drojdiile salbatice, prin ridicarea naturală a temperaturii mustului la 18 grade celsius şi ca urmare a lipsei de sulf
molecular din must.

Maturare: pe drojdii fine, în tancuri de inox. S-a efectuat câte un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 3 luni.

Ediţie limitată: 6750 sticle
Anul Recoltei: 2018
Volum Alcool: 12.5%
Aciditate: 7.4 g/L TA · Zahăr rezidual: 2,4 g/L

Se savureaza alaturi de preparate din carne alba,peste,fructe de mare,la o temperatura recomandata de 5˚C.

Regiune

Transilvania

Producator

Crama Jelna

Denumire

Jelna Pinot Noir Rose Wild Yeast

Soi

Pinot Noir

Culoare

Rose

Tip
Alcool

12.5%

An recolta

2018

Mod de prezentare
Podgorie
Tara

Romania

Call Now Button