Produs dupa metoda traditionala din Champagne, vinul Spumant Jidvei Rose Brut este fermentat, limpezit si livrat in aceeasi sticla, toate operatiunile de sampanizare se fac manual.
Vinul spumant de la Jidvei se imbuteliaza sub denumirile Margaritar (demisec alb si roze), Jidvei Jidvei(extrabrut alb, extra dry alb si roze brut) – remarcandu-se prin finete, prospetime si naturalete.

DATE VITI-VINICOLE
Soi: Feteasca Regala, Chardonnay si Pinot Noir vinificat in rosu
Perioada recoltarii: septembrie (inainte de momentul atingerii maturitatii depline iar strugurii trebuie sa aiba un nivel ridicat de aciditate)
Fermentare: prin metoda traditionala Champagnoise: prima fermentare in cisterna de inox(o parte din amestec tercand printr-o maturare de 3 luni in vas de lemn) si a doua in butelie. Drojdiile prin fermentare scot im evidenta efectul de prospetime si fructuozitate.
Maturare: inox , o parte fiind maturata in vase de lemn pe o perioada de 3 luni
Imbuteliat: dupa 3 luni de la terminarea celei de a doua fermentatie in sticle Mondo de culoarea alba, capacitate de 0.750 L, dopuite cu dopuri de pluta

DATE TEHNICE
Tipul de vin: brut
Concentratie alcoolica: 12% vol.
Zahar rezidual: 1,84g/L
Aciditate totala: 7,69 g /L

Regiune

Tarnave

Producator

Jidvei

Denumire

Spumant Jidvei Brut Rose

Soi

Cupaj:Feteasca Regala,Chardonnay,Pinot Noir

Culoare

Rose

Tip

Brut

Alcool

12%

Podgorie

Podgoria Tarnave

Mod de prezentare
Tara

Romania

Call Now Button