Jidvei Castel Sauvignon Blanc-DOC CMD Tarnave

Pentru prepararea vinurilor Jidvei din gama Castel, sunt selectati strugurii cei mai buni, din anii cu recolte de exceptie, pentru vinificare colectandu-se numai mustul obtinut doar prin zdrobire, fara presare. Vinul este pastrat timp de 3 pana la 6 luni in butoi,  apoi se imbuteliaza rapid in sticle pentru a-i pastra prospetimea, fructuozitatea si caracterul de soi. Sticlele sunt inchise cu dop din pluta naturala de cea mai buna calitate si ceruite si apoi sunt lasate la invechit minimum 2 ani.

DATE VITI-VINICOLE
Soi: Sauvignon Blanc
Perioada recoltarii: octombrie
Macerare: macerare prefermentativa de scurta durata 4-6 ore
Fermentare: temperatura de fermentare: 10 – 20ºC
Maturare: 6 luni in vase de inox pe depozitul fin de drojdii si butoaie de stejar
Imbuteliat: dupa 6 luni de la terminarea fermentatiei alcoolice in sticle de tip Bordeaux VIP, dopuite cu dopuri de pluta
Invechire in sticla : 2- 10 ani

DATE TEHNICE
Tipul de vin: demisec
Concentratie alcoolica: 12%
Zahar rezidual: 5,6 g/L
Aciditate totala: 6,51 g/L

Regiune

Tarnave

Producator

Jidvei

Denumire

Jidvei Sauvignon Blanc-Castel

Soi

100% Sauvignon Blanc

Culoare

Alb

Tip

Demisec

Alcool

12%

Podgorie

Podgoria Tarnave

Mod de prezentare
Tara

Romania

Call Now Button