Arboleda sunt cele mai cunoscute în producţia de vin din regiunea Mendoza, din vestul Argentinei. Viţele de vie se situează la o altitudine de 950-1050 de metri deasupra nivelului mării, în valea Tupungato. Solul este parţial nisipos şi parţial pietros, cu un conţinut însemnat de elemente organice şi minerale.

Sortimente de struguri: 70% Corvina, 30% Malbec.

Maturare: 18 luni în butoaie din stejar francez. Sortimentele sunt apoi împreunate iar vinul rezultat este transportat în Italia în containere flexitank, cu scut de nitrogen. Maturarea continuă în recipiente de oţel inoxidabil până la îmbuteliere. Are un potenţial de învechire şi în sticlă.

Potenţial de învechire: de durată lungă.

Calitățile de neegalat ale Corvina Veronese constau în aromele de cireșe coapte, structura puternic onctuoasă, echilibrul perfect între tărie și tanin din Malbec, redând un profil de aromă unică și fascinantă. Maturarea durează 18 luni în butoaie de stejar. Corbec se potrivește cel mai bine cu felurile de mâncare grea, cum ar fi tocănița de căprioară și brânzeturi tari.

Clasificare: Rosso di Argentina.

Origine: podgoriile Vigneti La Arboleda sunt cele mai cunoscute în producția de vin din regiunea Mendoza, din vestul Argentinei. Vițele de vie se situează la o altitudine de 950-1050 de metri deasupra nivelului mării, în valea Tupungato. Solul este parțial nisipos și parțial pietros, cu un conținut însemnat de elemente organice și minerale.

Vinificație: prin metoda specifică Masi, numită appassimento. Cele două sortimente de struguri sunt culese și vinificate separat. Ciorchinii aleși sunt așezați pe tăvi de lemn, care imită venețienele “arelle” pentru un timp de 20 de zile. Strugurii își pierd aproximativ 20% din masă, dar câștigă în concentrația zahărului și aromei. Urmează zdrobirea și îndepărtarea pielițelor. Strugurii fermentează apoi timp de 20 de zile în recipiente de oțel inoxidabil, la temperaturi de 20-24 de grade Celsius. După zdrobire, vinul își încheie procesul de fermentare la 20 de grade Celsius pentru 25 de zile, cu ajutorul drojdiilor.

Analiza: alcoool 14.86% , zahar rezidual 6.2 g/l, extractie 34.9 g/l,            aciditate 5.75 g/l, pH 3.69.

 

Regiune

Mendoza

Producator

Masi

Denumire

MASI-CORBEC Rosso Di Argentina

Soi

Cupaj:70% Corvina, 30% Malbec.

Culoare

Rosu

Alcool

14,86%

Mod de prezentare

Sticla 0.75L

Podgorie

Vigneti La Arboleda

Tara

Argentina

Call Now Button