Ouzo Plomari-Grecia
Distilleria de ouzo din Plomari, locul în care Isidoros Arvanitis a creat pentru prima dată Ouzo de Plomari în 1894 și unde a fost produs timp de peste 100 de ani. Distileria combină metodele tradiționale de distilare și producție cu cele mai recente tehnici științifice de îmbuteliere și ambalare.
Anasonul și feniculul folosit în procesul de distilare sunt de o calitate înaltă și provin din câmpurile distileriei din Lisvori, Lesvos
Procesul de distilare
Fiecare distilare dureaza 9 ore. Se incepe prin fierberea lichidului. Aburul rezultat este captat si racit. Lichidul condensat este apoi colectat intr-un recipient mare. Distilarea continua in distilatoare de cupru facute manual.
Prima si ultima parte a distilarii sunt eliminate, ramanand doar partea principala, care este cea mai buna si mai gustoasa. Inainte sa fie imbuteliat, extractul este diluat cu apa curata de la izvorul raului Sedountas, pentru ca ouzo sa atinga concentratia alcoolica dorita. In cele din urma, este imbuteliat, ambalat si depozitat folosind cele mai moderne echipamente. Astfel, prin acest proces de productie special, si cu reteta deosebita a lui Isidoros, Ouzo de Plomari Isidoros Arvanitis se distinge prin gustul traditional si aroma sa unica.